Om os

Jeg (Karina) har haft amerikanske bulldogs siden 2000, hvor jeg blev smask forelsket i hvalpen Lundahl's Bailey, hos et vennepar som havde kennel. Bailey blev min første hund nogensinde, og herfra tog det hele fart... Jeg fik hurtigt smag for at studere afstamninger o.l. og i årene frem blev det til ikke mindre end 8 vidunderlige kuld.

Martin lærte jeg at kende i 2007, og i 2008 købte han sin første hund Kettner's Feige af mig. De fælles interesser både for hundene og IT gjorde at vi i 2009 blev kærester og kort efter flyttede sammen. Siden har vores familie vokset sig større, i juni 2010 fik vi vores søn Mikkel og i august 2012 kom vores datter Caroline til verden.

Pawla 01a

 

Siden den nye hundelov kom i 2010 har vi kigget rigtig meget på alternativ race til vores elskede bulldogs. Vi brugte et par år på at læse og undersøge om flere racer, men vi havde virkelig svært ved at finde en race som opfylte vores ønsker og krav. 

Et par af mine tidligere hvalpekøbere spurgte flere gange om jeg dog ikke ville kigger nærmere på bullmastiffen, så det gjorde vi og blev smask forelskede... Vi tog med på Dansk Bullmastiff Klubs nytårsgåtur i 2014 og følte os bare hjemme både blandt hunde og mennesker. Derefter meldte jeg mig ind i klubben og tog både med på udstilling i Fredericia for at kigge, og med til årets generalforsamling... og SÅ gik jagten ind på den helt rigtige hund.

Efter 1½ års søgen fandt vi endelig den helt rigtige hvalp for os, og d. 24. november 2015 fløj jeg til Finland og hentede lille 8½ uge gamle Bullgrins Deep Thought, Pawla, hos Satu, og Da Viola i Finland annoncerede det spændende kuld med Marquee fra Canada, så måtte jeg d. 4. juli 2016 ud på mit livs 2. flyvetur, og hjem kom jeg med Berenice Honey Dynasty, Nike. 2 valg vi er ovenud glade for, de lever begge mere end op til vores håb, ønsker og forventninger.

 

Vi går meget op i hvordan vores børn opfører sig overfor hundene,
de lærer at respektere dem og behandle dem ordentligt. Vi tolerere ikke hiven i hale eller ører. De må selvfølgelig gerne give hunde et kram, men vil hunden væk må de ikke holde fast i dem.
Modsat lærer vi også hundene at legetøjet på gulvet ikke er deres, samt at man skal kunne røre deres mad og kødben mens de spiser. Ikke fordi vores børn må genere dem når de spiser, men det er bare en ting vi altid har anset for vigtigt, også inden vi fik børn.

Berenice 72

Jeg interesserer mig meget for både temperament, afstamning og sundhed, og bruger MANGE timer på at sidde og studere stamtavler og kigge både på typen hos den enkelte hund, men også dens søskende / forældre / bedsteforældre / oldeforældre samt hvis den har nogen hvalpe. Udover type kigger jeg også på deres sundhedsresultater da det er noget jeg vægter meget højt i avlen.

Lige ledes er det også mig der står for at vælge hvilken hanhunde vi skal parre med, og har styr på løbetiderne, parringstidspunkt, fodring og hvornår hvalpene skal / kan / må hvad, sådan alt det praktiske. Og selvfølgelig udstilling, det er også mig der tager rundt til disse.

Samt det også er mig der står for hjemmesiden, da webdesign er min anden store interesse, og syntes det er vigtigt med en god informativ hjemmeside.

Pawla 70

For Martin har afstamningen ikke den store betydning, det blander han sig ikke i. Dog gider han godt kigge med når jeg viser billeder frem af f.eks. hanhunde.

Til gengæld går han meget op i opdragelse / hundesprog. Vi er rigtig glade for Ceasar Milan herhjemme, og specielt Martin har brugt meget tid på at studere hans forskellige videoer og programmer.

Berenice 62

Området vi bor i

Vi bor på Vestsjælland i en forholdsvis lille by.
Her har vi et dejligt stort parcelhus i 1 plan for enden af lille lukket vej.

Herfra har vi små 400m ned til en lækker natursti (Sjællandsleden) der strækker sig helt fra Nykøbing Sj. til Møn. Det er ud af her vi går de fleste ture, da der er mange gode dufte og mulighed for at hundene også på nogle strækninger kan løbe fri da der er et godt overblik.

Derudover har vi ca. 500m ned til en lille skov.

OmOs

Sætter vi os i bilen er vi ved stranden på bare 10 minutter. Både hvor vi kan holde næsten helt ned til vandet, samt hvor man skal igennem parklignende område hvor der kommer mange og lufter hunde, så her er masser af dufte.

Kører vi ca. 5 minutter længere og så ender vi i en stor skov,
hvor der er flere rigtig lækre stier af forskellige længder,
hvoraf nogen også går ned til vandet.

Pawla 162l

Hvalpenes opvækst hos os

Hos os vokser hvalpene op som en del af familien, de bor fra de bliver født til de flytter hjemmefra inde i huset sammen med os.

De betyder også at hvalpene vil opleve støvsugeren, lyden af vaskemaskinen og alle de andre dagligdags lyde. De vil være vandt til andre hunde og selvfølgelig børn.

OmOs9

Jeg går meget op i at hundene får ordentligt foder, og har derfor valgt at fodre med Real Nature Wilderness fra Maxi Zoo. Jeg syntes det er et rigtig lækkert produkt, da det er lavet med 60-70% kød og indvolde af god kvalitet, samt forskellige urter og grøntsager - uden korn, majs, soya o.l., deres dåsemad er også rigtig lækker og indbydende, hvor du i f.eks fjerkræs varianterne finder hele hjerter i dåserne. Og så findes det i utallige smagsvarianter til de voksne hunde, lige fra de mere traditionelle med kylling eller fisk, til spændende varianter mæd f.eks. kanin, kænguru og okse.

Derudover giver vi vores hunde Innordic Strongjoint, som er et tilskud til deres led, da det jo er en meget tung race, så der skal passes ekstra godt på disse.

OmOs8

Udover dagligdagen i huset vil hvalpene møde forskellige mennesker mens de bor her, selvfølgelig når hvalpekøbere kommer og besøger hvalpene, men også venner og familie der kommer på besøg i løbet af deres tid her.

Når hvalpene har fået deres første vaccine kommer de med ud på tur, det kan være bare en lille køretur, ud at prøve og gå i snor i området hvor vi bor eller en tur på stranden eller lignende.

OmOs12